جو کی(روٹی) پر کھجور کا مزیدار نسخہ - A delicious recipe of dates on Barley (bread)

Select your language

Video

Statistics

Prep Time:
15 minutes
Cook Time:
15 minutes
Total Time:
30 minutes

What is today's recipe?

Today I will tell you how to make barley bread and serve it with dates. Hazrat Muhammad (peace and blessings of Allah be upon him) ate dates on bread or a combination of both.

آج میں آپ کو جَو کی روٹی بنانے کا طریقہ بتاؤں گا اور اسے کھجور کے ساتھ سرو کریں۔ حضرت محمد صلی اللہ علیہ وسلم نے روٹی پر کھجور کھائی یا دونوں کا مجموعہ۔

How to make it?

In this recipe, we will use barley, water and dates.

Ingredients

  1. Half kilogram Barley flour : آدھا کلو جَو کا آٹا
  2. Dates : کجھوریں

Directions (steps)

You have to mix barley flour with water. It can take up to 10-15 minutes depending on the quantity you will use. I used half a kilogram flour.

Now you have to make rotis of this dough and fry them in ghee.

Let's take now your bread is ready, with the intention of eating Sunnah, put dates on this bread and eat it and serve it to your guests. Give it to your children for school, use it among friends and relatives.

آپ کو جو کے آٹے کو پانی میں ملانا ہے۔ اس میں 10-15 منٹ لگ سکتے ہیں اس پر منحصر ہے کہ آپ کتنی مقدار استعمال کریں گے۔ میں نے آدھا کلو آٹا استعمال کیا۔
اب آپ اس آٹے کی روٹیاں بنا لیں اور گھی میں بھون لیں۔

چلیں اب آپ کی روٹی تیار ہے، سنت کھانے کی نیت سے اس روٹی پر کھجوریں ڈال کر کھائیں اور اپنے مہمانوں کو پیش کریں۔ اسے اپنے بچوں کو اسکول کے لیے دیں، دوستوں اور رشتہ داروں میں استعمال کریں۔