Blessings, light, comfort, healthy food – Masnoon food names
A delicious recipe of dates on roti (bread)
If you want to eat blessed, light, comforting, healthy food, then this recipe is for you. Yes, the blessed food of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) is being presented to you. You will be informed about the names of the foods that the Chief Prophets, may Allah bless him and grant him peace, ate himself, whether he ate once or often or as a habit.
The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) ate dates on bread or a combination of both, today's recipe will tell you about sweet wheat bread and dates.
نعمتیں، روشنی، راحت، صحت بخش خوراک - مسنون کھانے کے نام
روٹی (روٹی) پر کھجور کا مزیدار نسخہ
اگر آپ بابرکت، ہلکا پھلکا، آرام دہ اور صحت بخش کھانا کھانا چاہتے ہیں تو یہ نسخہ آپ کے لیے ہے۔ ہاں حضور صلی اللہ علیہ وسلم کا مبارک کھانا آپ کے سامنے پیش کیا جا رہا ہے۔ آپ کو ان کھانوں کے ناموں سے آگاہ کیا جائے گا جو رسول اللہ صلی اللہ علیہ وسلم نے خود کھایا، خواہ ایک بار کھایا ہو یا اکثر یا عادت کے طور پر۔
رسول اللہ صلی اللہ علیہ وسلم روٹی پر کھجور کھاتے تھے یا دونوں کا مجموعہ، آج کا نسخہ آپ کو گندم کی میٹھی روٹی اور کھجور کے بارے میں بتائے گا۔
Video
Statistics
Prep Time: 1 hour |
Cook Time: 15-20 min |
Total Time: 1.30 hour |
What is today's recipe?
Today I will tell you how to make roti(wheat bread) and serve it with dates. Hazrat Muhammad (peace and blessings of Allah be upon him) ate dates on bread or a combination of both.
آج میں آپ کو روٹی (گندم کی روٹی) بنانے کا طریقہ بتاؤں گا اور اسے کھجور کے ساتھ سرو کریں۔ حضرت محمد صلی اللہ علیہ وسلم نے روٹی پر کھجور کھائی یا دونوں کا مجموعہ۔
How to make it?
In this recipe, we will use wheat, Fennel, sweet soda, hot ghee, sugar and dates.
Ingredients
- 2 cup wheat : دو کپ آٹا
- Fennel (1 teaspoon) : سونف ایک چائے کا چمچ
- Sweet soda (half teaspoon) : آدھا چائے کا چمچ میٹھا سوڈا
- Warm ghee (2 tablespoon) : دو کھانے کے چمچ گرم گھی
- Sugar water (as per needed) : شکرپانی حسب ضرورت
- Dates : کجھوریں
Directions (steps)
You have to mix one to two cups of wheat flour, one teaspoon of fennel, half teaspoon of sweet soda, two tablespoons of warm ghee
Now you have to glue this dough with sugar water. Next leave this sticky dough for an hour.
Now you have to make rotis of this dough and fry them in ghee.
Let's take now your bread is ready, with the intention of eating Sunnah, put dates on this bread and eat it and serve it to your guests. Give it to your children for school, use it among friends and relatives.
آپ کو ایک سے دو کپ گندم کا آٹا، ایک چائے کا چمچ سونف، آدھا چائے کا چمچ میٹھا سوڈا، دو کھانے کے چمچ گرم گھی ملانا ہے۔
اب آپ کو اس آٹے کو چینی کے پانی سے چپکنا ہے۔ پھر اس چپچپا آٹے کو ایک گھنٹے کے لیے چھوڑ دیں۔
اب آپ اس آٹے کی روٹیاں بنا لیں اور گھی میں بھون لیں۔
چلیں اب آپ کی روٹی تیار ہے، سنت کھانے کی نیت سے اس روٹی پر کھجوریں ڈال کر کھائیں اور اپنے مہمانوں کو پیش کریں۔ اسے اپنے بچوں کو اسکول کے لیے دیں، دوستوں اور رشتہ داروں میں استعمال کریں۔